Şekerpare

Pastanelerin vitrinlerinde üzeri nar gibi kızarmış o nefis şekerpareleri sevmeyen yoktur. Tatlı tariflerinin en güzellerinden bu şekerparelere çatalı dokundurduğunuz an dağılır, damakta çok nefis bir tat bırakır. Hafif şerbetiyle, nefis görüntüsüyle şekerpare tarifi hep bir başkadır. Gelin bugün tam da o pastane şekerpareleri gibi enfes şekerpareleri evimizde hazırlayalım. Dokusu, kıvamı, hafifliğiyle en favori şekerpare tarifiniz olmaya aday! Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla her denemenizde aynı sonucu almanız da garanti. Karşınızda pastaneleri kıskandıracak lezzetiyle şekerpare tarifi!
Özellikle iftar sofralarının en sevilen ramazan tatlısı diyebileceğimiz şekerpareyi hazırlarken dilerseniz içerisine limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilin gibi farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Özellikle en sevilen ramazan tatlılarından şekerpare, iftar sofralarında misafirlerinizin çok seveceği bir tatlı. Sofralar hazır, çaylar demlendiyse şekerpareler fırından çıkmaya ve şerbetiyle buluşmaya hazır.Şeker pare yapımı çok basit ama aman diyelim şerbetler soğuk, tatlınız sıcacık olsun. Afiyetler olsun!

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • Limon suyu
  • Toz şeker
  • Un
  • Kabartma tozu
  • Su
  • Yumurta sarısı
  • Irmik
  • Pudra şekeri
  • Oda sıcaklığında tereyağı
  • Yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin. Şerbetiniz hazır! Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Şekerpare hamuru için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
  3. Ardından ununu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan, cıvık olmayan bir hamur elde edin.
  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tepsiye oval şeklini vererek dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Fansız ayar kullanın, pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir bu nedenle kontrollü pişirin.
  7. Ardından fırından şekerparelerinizi alın. Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu şekilde azaltmış olursunuz. Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
  8. En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Originally posted 2022-10-26 17:53:28.

Leave a Comment