Site icon Kilo vermek

Pastacı Kreması

Eklerin, profiterolün, Alman pastasının ve nice pasta tarifinin vazgeçilmezidir pastacı kreması. ”Pastacı kreması nasıl olmalı ve nasıl yapılır?” sorusu ise en çok merak ettiğimiz konulardan biri. Olmazsa olmazı, pürüzsüz dokusu ve lezzetinin baş döndürücülüğü ile tatlı yemeye doyamayan bizler için adeta bir kalp sızısı. Üzerine neler yazılırsa yazılsın, bekledikçe güzelleşen tadını zamanla güçlendiren bu krema, üç günlük ömrü ile adeta yapılan tatlının hemen bitmesi gerektiğini hatırlatır gibi. Gerçi böyle özenle pasta kreması hazırlanan tatlının bir günlük ömrü olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Biraz sabır ve teknik bilgiyle adeta mutfağın pasta şefi olup, gönülleri fethedeceksiniz. Artık herkes pasta kreması nasıl yapılır sizden soracak, leziz pasta ve pasta kreması yapmanın keyfini yaşayacaksınız!
Şimdi tarifi bütün püf noktaları ile içinize sindirin ve doğru mutfağa, pişirdikten sonra, kullanmadan önce çırparsanız eğer, o mükemmel dokuya bir adım daha yaklaşmış olursunuz, bizden söylemesi. Karşınızda tüm püf noktalarıyla: Pastacı kreması tarifi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler

Pastacı Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını (40 g) ayrı bir kasede karışım açık sarı renk alıp şeker hafifçe eriyene dek çırpın.
  2. Bu sırada sütü kalan şekerle (40 g) ocağa alın ve içerisine yarıya bölüp eklediğiniz vanilya çubuğuyla birlikte en kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bu karışımın kaynamamasına ve kabuk tutmamasına özen gösterin.
  3. Çırpmış olduğunuz yumurta ve şekere elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını ekleyin. Yoğun bir karışım olabilir, çırpıcıyla iyice birleşip homojen bir karışım alana dek karıştırın. Bu noktada açık sarı renkli bir karışım elde etmiş olacaksınız.
  4. Ocakta ısınmış olan sütten bir kepçeyle alarak bu karışıma yavaş yavaş yedirin ve ılımasını sağlayın. Sütün yarısını bu karışıma ekleyip ılıştırın.
  5. Hızlıca değil, nazik bir şekilde karıştırıp homojen bir doku elde ettiğinize emin olun.
  6. Ardından ocakta kalan süt bu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Eklerken kesilmemesi için aynı zamanda bir spatulayla karıştırın.
  7. Sürekli olarak spatulayla karıştırarak karışımı pişirmeye başlayın. Yüksek veya harlı ateşte olmaması, tüm karışımın dengeli pişmesi ve altının tutması için önemli. Bu aşamadan itibaren ocaktaki karışımdan gözünüzü ayırmayın.
  8. Karışım yoğunlaşmaya başladıktan sonra daha hızlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alınca spatulayla kontrol edin, spatula üzerinde kalan harca parmakla çizgi atın. Akışkan değilse ve sabit kalabiliyorsa kıvamı olmuş demektir. Ardından ocaktan alın, hızlıca tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  9. Yayvan bir kalıba harcın tamamını dökün. Üstünün kabuk tutmaması için streç kağıtla harca değecek şekilde kaplayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. En az 1 tercihen 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. Buzdolabından çıkardıktan sonra kremanın yoğun bir kıvamı olacaktır. Mikser veya çırpıcıyla dokusu pürüzsüz olana dek çırpın.
  11. Dilediğiniz tatlı tarifinde bu haliyle kullanabilir, dilerseniz çırpılmış krema veya soğuk tereyağı ekleyerek farklı ve yoğun pastacı kremaları elde edebilirsiniz. Pastacı kremasını damak zevkinize ve kullanacağınız tarife göre farklı aromalarla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Originally posted 2022-10-26 18:00:00.

Exit mobile version