Site icon Kilo vermek

Pandispanya

Birbirinden lezzetli, binbir çeşit pasta tariflerini hazırlamaya olanak sağlayan sünger dokulu, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay. Karşınızda tüm pastalarınızı güzelleştirecek, dokusu ve misler gibi kokusuyla kendine hayran bırakan nefis mi nefis yumuşak pandispanya tarifimiz!
Doğum günleri, çay saatleri ve altın günlerinizi süsleyecek nefis pastaların favori pandispanyası artık bu tarif olacağına eminiz. Üzerini dilediğiniz pastacı kreması ve meyve ile süsleyebilirsiniz. Kakao ilave ederek kakaolu pandispanya yapabilir, dilerseniz içerisine limon kabuğu ya da portakal kabuğu gibi farklı aromalar ilave edebilirsiniz. Eğer tüm malzemeler hazırsa başlayalım en güzel yaş pastaların en güzel pandispanya tarifine. Afiyetler olsun!

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin iki kaba yumurta beyazları ve yumurta sarılarını ayırın. Yumurta beyazının üzerine tuz ve şeker miktarının yarısı kadarını ekleyin.
  2. Mikser yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
  3. Çırptığınız yumurta beyazlı karışımın son hali parlak, kar beyaz renginde ve tok bir kıvamda olacak.
  4. Ayrı bir kapta bekleyen yumurta sarılarının üzerine kalan toz şekeri ekleyin ve mikser ile rengi açılıp kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  5. Çırpmış olduğunuz yumurta sarısı ve toz şekerli karışımın üzerine süt, limon suyu ve sıvı yağı ekleyin, birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.
  6. Ayrı bir kaba tüm kuruları, yani un, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyin. Ardından çırptığınız 4. adımdaki kek karışımının üzerine kuru karışımı eleyin.
  7. Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak, sanki elinizde 8 hareket çizer gibi yavaşça karıştırın.
  8. Ardından 1. aşamada hazırlamış olduğunuz yumurta beyazlı karışımın 3 aşamada ilave edin yine aynı yöntemle katlayarak karıştırın. Bu aşamada çok fazla karıştırma işlemi yapmamaya özen gösterin ki hamur sönmesin. Un topakları görünmeyene kadar karıştırmanız yeterli olacak.
  9. Kek kalıbına tüm harcı dökün ve alt üst ayarda, 170 derece ısıda 40 dakika kontrollü olarak pişirin. Soğuduktan sonra keki katlarına ayırmak için kesin.
  10. Afiyet olsun.

Originally posted 2022-10-26 17:59:46.

Exit mobile version