Site icon Kilo vermek

Nar Ekşili Nohut Salatası

Kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezi, tüm sofraların ortaya söyleneni, bazen de tabağın boş köşesini tamamlayandır salata. Kimimiz doyurmadığını iddia etsek de aslında hem doyurucu hem de besleyicidir kendisi. Kimi zaman hak ettiği değeri kendisine vermediğimiz oluyor ama o sağlıklı beslenmenin başını çeken besin değerlerine sahip.
Salata deyince aklımıza ilk klasikler gelse de hemen hemen her malzemeyle salata yapabiliriz. İçine ne koyarsan adı da başka oluyor tadı da… Bu tarifte de nohut başrol oynuyor. Protein bakımından çok zengin olan, aynı zamanda lif, fosfor, demir ve çinko içeren nohut salatanın içine girince bize hem doyurucu hem de besleyici bir öğün yeme fırsatı sunuyor. Nar ekşisinin dayanılmaz tadıyla tatlanmış bu doyurucu salatayı yaz aylarında öğün yerine tüketebilir, gün boyu kendinizi tok ve hafif hissedebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Nar Ekşili Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Nar Ekşili Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohut, cherry domates, salatalık ve tüm yeşillikleri bir kaseye alıp malzemeleri ezmeden birbirine karışacak şekilde harmanlayın.
  2. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini tuzu ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  3. Sosu salatanın içine ekleyip karıştırın.
  4. Kaselere bölüştürüp servis edin.

Originally posted 2022-10-26 17:57:26.

Exit mobile version