Site icon Kilo vermek

Kıymalı Börek

Börek tariflerinin en sevileni, en her öğüne yakışanıdır kıymalı börek. İç harcının yağlı olmaması için; az yağda soğan ve baharatlarla kavrulan kıymanın böreğe güzellik kattığı bu tarif sabah kahvaltısında demli bir bardak çay, öğlen yemeğindeyse buz gibi ayranla keyfi çıkarılır. Hazır günlük yufkayla hazırladığınız halde el açması kıymalı börek tadında olacağını garanti ediyoruz.
Evde kolay kıymalı börek hazırlamak isteyenler, pastane usulü dışı çıtır çıtır kıymalı börek arayanlar; işte bu tarifle arayışınız son buluyor. En ince detayına kadar resimli anlatımla hazırladığımız kıymalı börek tarifimiz sizler için geldi. Afiyetler olsun!

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için küçük küçük küp halinde doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  2. 2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
  3. Kıyma iyice renk alınca, yaklaşık 5 dakika içinde, tüm baharatları, tuzunu ve şekeri ekleyin. Güzelce karıştırın. 2-3 dakika da bu şekilde kavurun.
  4. Suyunu da ekleyin ve orta-kısık ateşe suyu çekene kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika içerisinde tüm suyu çekmiş olacaktır. Ardından soğuması için iç harcı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
  5. Bu sırada böreğin sosunu hazırlamak için yumurta, süt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, yoğurt, tuz ve sirkeyi küçük bir karıştırma kabına alın. Çırpıcıyla tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
  6. Yufkaları yarım ay olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklindeki bir yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. Yufkanın geniş tabanına da soğumuş olan kıymalı harçtan dizin.
  7. Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından geniş kenarından başlayarak tercihen çok gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın.
  8. Tüm yufkalar için aynı aşamaları tekrar edin. Toplamda 6 adet uzun rulo elde etmiş olacaksınız.
  9. Sarmış olduğunuz rulo yufkaya şekil vermek için kendi etrafında görselde olduğu gibi dolayın.
  10. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepisine hafifçe aralık bırakarak böreklerinizi yerleştirin. Kalan börek sosuna 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı ilave ederek karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin her yerine güzelce sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.

Originally posted 2022-10-26 17:47:30.

Exit mobile version