Site icon Kilo vermek

Çikolatalı Pasta

Kakaolu keki ve çikolatalı pasta kreması ile çikolatalı pasta tarifi 7’den 70’e kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet. O kek hazırlanırken mutfak mis gibi kokacak öncelikle, sonrası bir sessizlik. Kalıbını yavaşça bırakan kek, oda ısısında dinlenecek bir güzel. Kreması hazırlanacak, kıvam alması için buzdolabında soğuyacak. Sonrasında dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesilecek kek, kırıntılara dikkat. İki katlı bu lezzet dilim dilim kesilip servis edilecek. Bir dilim yiyen nefsine yenilip bir dilim daha isteyecek.
Kek ve kremasını evde hazırladığınız halde kısa sürede, lezzetli bir çikolatalı pasta hazırlamak mümkün. O yüzden şimdi tam zamanı diyelim ve tarifimize geçelim.

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastanın kekini hazırlamak için; 4 adet yumurta beyazı, yarım çay kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edin.
  2. Kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarının üzerine geriye kalan toz şekeri ve vanilini ekleyip, yumurta sarılarının rengi açılana ve şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Çırptığınız yumurta aklarını yumurta sarılarına ilave edin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
  5. 3 yemek kaşığı un, 3,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyin.
  6. Tekrar spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın ve kuru malzemeleri sıvı karışıma iyice yedirin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli karışıma aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  7. Pastanın kremasını hazırlamak için; derin bir sos tenceresinde 2,5 su bardağı sütü, yarım su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı nişastayı ve 2 yemek kaşığı kakaoyu koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  8. Koyulaşan kremanın içerisine 140 gram bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  9. Ayrı bir sos tavasında üzerini kaplayacağımız ganaj için; 1 paket kremayı ve 200 gram bitter çikolatayı kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Çikolata ve krema birbirine iyice karışıp parlak bir görünüm kazandığında ocaktan alın.
  10. Oda sıcaklığında soğumuş olan pasta kremasının içerisine 200 gram tereyağını ekleyin.
  11. Mikser yardımıyla iyice çırpın ve pastayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  12. Pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve alt tabanını rahat çalışabileceğiniz bir servis tabağına alın.
  13. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz çikolatalı pasta kremasının 3’te 1’ini ekleyin ve her yerine dağıtın.
  14. Kalan pandispanyayı da kremanın üzerine yerleştirin ve kenarlara geen kremaları spatula yardımıyla düzeltin. Kalan çikolata kremasını da üst kısma yayın ve pastaya şeklini verin. Bu şekilde, kremanın soğuması için en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  15. Soğumuş pastanın üzerine hazırladığınız çikolatalı ganajı dökün ve kenarları da 1,5 su bardağı pirinç fındık ile kaplayın.Son olarak 30 gram eritilmiş beyaz çikolatayı pastanın üzerine gelişigüzel dağıtın ve dilediğiniz çikolatalar ile üzerini süsleyin. Ardından dilimleyin.
  16. Afiyet olsun!

Originally posted 2022-10-26 17:58:49.

Exit mobile version