Site icon Kilo vermek

Bisküvili Pasta

Yalnızca 10 dakikanızı alacak bir pasta tarifi kulağa hoş geliyor değil mi? Bisküvili pasta tarifi olarak bilinir, beş çaylarında sıklıkla geçer adı, mozaik pastanın kuzenidir aslında. En az onun kadar lezzetli, bir o kadar anne hatırlatan bir tatlı pasta tarifidir. İki renkli bisküvi katmanı, arasındaki kakaolu pudingin lezzetiyle buluşuyor ve ortaya en çok sevilen tariflerden biri çıkıyor. Tek kelimeyle yemelere de doyum olmuyor. En mütevazı, en lezzetli pasta tarifi karşınızda! Bisküvili pasta tarifimize buyurun!
Dilerseniz arasına sade ya da muzlu muhallebi koyabilirsiniz. Çilek, muz gibi meyveler de ilave edebilirsiniz. Damla çikolata da pek yakışır. Klasik tarifini vermek bizden, çeşitlendirmesi sizden. Şimdiden ellerinize sağlık!

Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için gerekli olan tüm malzemeleri, tereyağı, çikolata ve vanilin hariç derince bir tencerede bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kıvam alana dek karıştırın.
  2. Krema kaynamaya başladığında altını kapatın ve içine çikolata, tereyağı ve vanilini atıp, tereyağı ile çikolata eriyene dek karıştırın.
  3. Bir borcamın dibine kakolu petibörleri dizin ve üstüne hazırladığınız kremanın 3’te birini dökün ve güzelce kaplayın.
  4. Bu sefer üstüne sade petibör bisküvileri dizin ve kalan kremanın yarısını dökün. Üstüne tekrar kakaolu bisküvileri dizin ve kalan kreamyı da döküp, bir saptula yardımıyla düzleştirin.
  5. Hazırladığınız tatlı oda ısısına geldiğinde buzdolabına alın ve minimum 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonrasında dilimleyin ve üstüne toz antep fıstığı serperek servis edin. Afiyetler olsun!

Originally posted 2022-10-26 18:00:02.

Exit mobile version