Site icon Kilo vermek

5 Dakikada Tepsi Böreği

Yeni yeni mutfağa girmiş olanlar, el açması börek yapmaya vakit bulamayıp canı börek yemek isteyenler… Sofralarınızı birden mükellef bir hale getirecek, sıcak sıcak yiyebileceğiniz bir tarifle geldik. Üstelik çok kısacık bir sürede hazır. İç harcını dilediğiniz şekilde farklılaştırabilirsiniz. Karşınızda bol sosuyla, yumuşacık kıvamıyla, sadece 5 dakikada hazırlanıp fırınlanan enfes tepsi böreği tarifi!
Hazır yufkanız, biraz süt, biraz yumurtanız, biraz da peyniriniz varsa enfes bir börek yapmak için hiçbir bahaneniz yok demektir. Böreğin dışarıda yediğiniz su böreklerinin lezzetinde olmasını isterseniz eritilmiş tereyağı ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

5 Dakikada Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

5 Dakikada Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırın tepsinizin tabanını tereyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde fırın tepsinize serin.
  2. Ardından 1,5 adet yufkayı birkaç parçaya bölerek orta kısma serin. Üzerine beyaz peyniri ilave edin.
  3. Geriye kalan 1,5 adet yufkayı da üzerine birkaç parçaya ayırarak serin. Kenarlardan taşırdığınız yufka ile üzerini güzelce kapatın.
  4. Bir bıçak yardımıyla böreğinizi kare kare kesin.
  5. Sos malzemelerini bir kabın içerisine aktarın ve güzelce çırpın. Kepçe yardımıyla sosu yufkaların üzerine azar azar gezdirirek dökün.
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Originally posted 2022-10-26 17:45:18.

Exit mobile version